Stari-novi predsjednik, novi tajnik i novi planovi

(povratak)

Hrvatsko-češko društvo na svojoj je godišnjoj skupštini 9. travnja 2013. izabralo novo vodstvo koje će udrugu voditi u iduće dvije godine.

Za predsjednika HČD-a ponovno je izabran Marijan Lipovac, za potpredsjednika Miroslav Křepela, novi tajnik HČD-a je Tigran Ilić, a članovi Upravnog odbora su i Dubravko Dosegović i Zvonimir Maštrović.

Članovi Nadzornog odbora HČD-a su Zlatko Stahuljak, Marijan Machala i Gordana Divac te Stjepan Obad kao zamjenik člana.

Na skupštini je izraženo zadovoljstvo uspješnim radom HČD-a u proteklih godinu dana. U tom je razdoblju u članstvo primljeno 20 novih članova te ih sada ima 70, uz još 30 članova podružnice u Omišu koju od 2007. vodi Tonći Stanić.

Na skupštini je donesena i odluka o osnutku podružnice HČD-a u Daruvaru kojoj je na čelu Zdravko Palavra.

Među najvažnijim aktivnostima HČD-a u 2013. i 2014. je organiziranje putovanja u Češku krajem svibnja, obilježavanje niza važnih godišnjica iz povijesti Češke i hrvatsko-čeških odnosa, obnova groba generala Josipa Filipovića u Pragu, podizanje spomenika biskupu Duhu u Dubravi, izdavanje knjige Jana Nerude Malostranske pripovijesti, nastavak izdavanja glasila Susreti, održavanje književnih večeri u nekoliko hrvatskih gradova, povezivanje hrvatskih i čeških poduzetnika te organiziranje prve proslave Dana hrvatsko-češkog prijateljstva koji bi se od ove godine slavio svakog 21. studenog. Naravno, plan naših aktivnosti može se i dopunjavati, a sve sugestije su dobrodošle.

Novoizabrani Upravni odbor HČD-a: Miroslav Křepela, Marijan Lipovac, Dubravko Dosegović, Zvonimir Maštrović i Tigran Ilić

Godišnja skupština HČD-a